''Ik wil spelen in de Ryan Gravenberch-stijl, niet zoals Frenkie''

0
''Ik wil spelen in de Ryan Gravenberch-stijl, niet zoals Frenkie''

Ryan Gravenberch hoopt snel op meer kansen in het eerste elftal van Ajax. De talentvolle middenvelder verwacht van meerwaarde te kunnen zijn voor de ploeg van trainer Erik ten Hag.

"Ik kan voetballend wat toevoegen aan het middenveld van Ajax", zegt Gravenberch in gesprek met Voetbal International. "In het voetbal moet je op het veld zelfvertrouwen hebben en ik denk dat ik van achteruit met creativiteit wel iets kan brengen."

Het talent steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "Dat spreek ik ook wel uit naar de trainer. Maar hij is ook eerlijk naar mij en zegt: gewoon wachten op je kans, eerst compleet betrouwbaar worden en leveren in de minuten die je krijgt. Je moet het bij de trainer echt verdienen. Ik moet het zelf afdwingen, zo simpel is het."

Gravenberch wordt al vergeleken met Frenkie de Jong. "Spelen in de stijl van Frenkie de Jong? Nou, ik wil spelen in de Ryan Gravenberch-stijl, niet zoals Frenkie", geeft hij aan. "Ik heb wel veel naar Frenkie gekeken, ik hou van zijn manier van voetballen."

De talentvolle middenvelder genoot van De Jong. "Hij heeft op het veld ook maling aan de rest van de wereld. Ik denk dat ik ook wel sterk ben aan de bal, iemand kan uitspelen en zo een mannetje meer kan creëren. Ik moet alleen met nog meer lef spelen. Van het spel van Frenkie kan ik dus goed leren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›