Blind: ''We zijn geen machines, wij zijn ook mensen'' Ten Hag spreekt zich uit: ''We hebben alle principes genegeerd'' Ajax verliest voor het eerst in twee jaar in eigen huis MATCHDAY | Huntelaar en Dest keren tegen Willem II terug in de basis Ziyech komt met schitterend gebaar: ''Stuur dit alsjeblieft door''

De Jong maakt indruk: ''Belangrijker dan Busquets, Arthur en Rakitic''

( 0 reacties)
De Jong maakt indruk: ''Belangrijker dan Busquets, Arthur en Rakitic''

Frenkie de Jong kan niet meer kapot in Spanje. De oud-Ajacied maakte afgelopen zomer de overstap naar FC Barcelona, waar men inmiddels ook lyrisch is over zijn voetbalkwaliteiten.

"Het is een bijzonder goede beslissing geweest van voorzitter Bartomeu om naar Amsterdam af te reizen en De Jong over te halen om naar Barcelona te gaan", schrijft de Spaanse sportkrant AS. "De Jong heeft onmiddellijk zijn stempel gedrukt op het team en heeft in alle competitiewedstrijden gespeeld."

De Jong is een vaste waarde in Catalonië. "Met een accuraatheid van meer dan 91 procent in de passing is hij de belangrijkste spil op het middenveld van Barcelona", vervolgt hij. "Hij is zelfs belangrijker dan Busquets, Arthur en de op een zijspoor geraakte Rakitic. Dankzij de komst van De Jong lijkt de Kroaat snel zijn toevlucht te gaan zoeken buiten Barcelona."

"Hij is de beste middenvelder van het jaar volgens de FIFA en is voor 75 miljoen euro plus 11 miljoen in variabelen naar Barcelona gegaan. Volgens een gespecialiseerde website is de waarde van De Jong alleen nog maar omhoog gegaan. Een winstgevende speler die meteen presteert. De overstap van De Jong is een ideale transfer gebleken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 december 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›