Blind in topvorm: ''United haalt voor 150 miljoen slagers binnen''

0
Blind in topvorm: ''United haalt voor 150 miljoen slagers binnen''

Daley Blind is de leider in de defensie van Ajax. De 29-jarige routinier werd vorige zomer teruggekocht van Manchester United. Volgens FOX Sports-commentator Vincent Schildkamp heeft de Engelse club Blind veel te makkelijk laten gaan.

"Blind is volgens mij al een half jaar in topvorm", zegt Schildkamp bij Voetbalpraat, een programma van FOX Sports. "Dan moet ik altijd denken aan de beleidsbepalers van Manchester United. Zij verkopen Blind voor zeventien miljoen euro en halen voor 150 miljoen twee slagers binnen."

"Mag ik dat naïef noemen?", reageert oud-prof Kenneth Perez. "Dat heeft toch niets met elkaar te maken? Blind heb je daar toch ook gezien als centrale verdediger? Dat is een heel andere manier van spelen. United zat in een neerwaartse spiraal en had niet de hele tijd de bal."

Hoe anders is het in Amsterdam. "Bij Ajax heeft hij wél de hele tijd de bal. En hij is zo dominant aan de bal. Gisteren (zondag, red.) had hij de meeste passes op de helft van de tegenstander, als centrale verdediger. Dat is best bijzonder", aldus Perez, die tot slot bijval krijgt van AD-verslaggever Sjoerd Mossou. "Blind is nu veel beter dan in zijn tijd bij United, maar bij United was hij ook niet altijd heel slecht. Daar haalde hij bijna altijd wel een voldoende."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›