Ajax focust zich op eigen jeugd: ''Raken weer spelers kwijt''

0
Ajax focust zich op eigen jeugd: ''Raken weer spelers kwijt''

Edwin van der Sar wil met Ajax de komende jaren vol inzetten op de jeugdopleiding. De algemeen directeur verwacht dat er komende zomer weer een aantal spelers vertrekt uit Amsterdam en dat moet deze keer opgevangen worden met eigen jeugd.

"Men ziet dat we bij Ajax constant stappen zetten om het team bij elkaar te houden", steekt Van der Sar van wal zijn column voor De Telegraaf. "Dat is niet eenvoudig, want er wordt van buitenaf druk op spelers uitgeoefend en je ziet tal van mensen, clubs of zaakwaarnemers om spelers heen bewegen."

"Toch zijn we erin geslaagd om spelers als Nicolas Tagliafico, André Onana, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en David Neres langer aan ons te binden. Tegelijkertijd proberen we voor een toevoeging te zorgen. Dat is onder anderen met Quincy Promes en Lisandro Martinez weer gelukt", vervolgt hij.

De jeugdopleiding geniet één van de hoogste prioriteiten. "Ik kijk met plezier naar de doorbraak van Sergiño Dest, naar de optredens van Noa Lang, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. Deze jongens gaan komend jaar ook weer stappen maken. We hebben ze nodig, want volgend jaar zal Ajax ongetwijfeld ook weer spelers kwijtraken. Ja, je kunt op de transfermarkt het elftal aanvullen, maar niet elke aankoop is gegarandeerd succesvol", aldus Van der Sar.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›