'Alleskunner' van Ajax maakt indruk: ''Die keuze pakte goed uit''

0
'Alleskunner' van Ajax maakt indruk: ''Die keuze pakte goed uit''

Ronald Koeman koos tegen Estland voor Quincy Promes als rechtsback. De keuze van de bondscoach pakte goed uit, want in de Johan Cruijff Arena werd er met maar liefst 5-0 gewonnen en speelde Promes een sterke wedstrijd.

"De keuze voor rechtsback Promes pakte goed uit", zag ook De Telegraaf. "Koeman speelde al langer met de gedachte hem daar eens uit te proberen, omdat hij wist dat de Ajax-speler die positie in zijn tijd bij FC Sevilla meerdere keren goed had ingevuld. Bovendien zou de alleskunner, zoals Koeman hem noemde, in balbezit in de vertrouwde aanvallende zone uitkomen"

AZ-aanvaller Calvin Stengs speelde het gehele duel. Als rechtsbuiten, een plek waar Promes ook uit de voeten kan. "Cijferfetisjisten zullen na het eerste kwartier op basis van de statistieken tot de conclusie zijn gekomen dat het een zwak debuut was, maar schijn bedroog. De aanvaller leed inderdaad (te) veel balverlies, maar legde risico in zijn passing, was twee keer onbegrepen en speelde brutaal zijn deuntje mee", aldus de ochtendkrant.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›