Kritiek op PSV-fans: ''Ik gunde het kampioenschap aan Ajax''

0
Kritiek op PSV-fans: ''Ik gunde het kampioenschap aan Ajax''

Columniste Petra Bies bezoekt regelmatig een wedstrijd van PSV. Ze geniet van de sfeer in het voetbalstadion, maar verbaast zich ook regelmatig.

"Het is moeilijk om je niet te laten meeslepen door de massa en in het heetst van de strijd", schrijft Bies in het Eindhovens Dagblad. "Dus staan mensen al snel te schreeuwen dat de scheids poep in zijn ogen heeft. En dat de tegenstanders eikels zijn."

"Nou is dat nog relatief onschuldig, maar ik heb ook weleens een jongetje van een jaar of zes meermaals zijn middelvinger zien opsteken richting uitvak, daarbij luid aangemoedigd door zijn vader", vervolgt de columniste. "Ik zag ooit hoe een vader in het bijzijn van zijn zoontje door stewards van zijn stoel werd gehaald, omdat hij zich te agressief gedroeg."

Bies heeft zich vaker verbaasd. "Ik heb me vaak afgevraagd wat de lol is van 'Wie niet springt, die is een Jood'. En vorig jaar, toen de Eindhovense Sintintocht mede dankzij PSV-hooligans uit de hand liep, gunde ik het kampioenschap eventjes van harte aan Ajax."

"Bovendien geeft PSV zelf niet bepaald het goede voorbeeld", meent Bies. "Voor het tweede jaar op rij reist de club in de winter af naar Qatar - Ajax is er trouwens ook -, waar het met de mensenrechten op z'n zachtst gezegd bar en boos gesteld is. Maar daar had PSV-baas Toon Gerbrands vorig jaar al weinig boodschap aan 'want als je je daarmee bezighoudt, kun je nergens meer naartoe'."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›