Ten Hag roemt 'wervelend' Ajax: ''Dat is moeilijk te verdedigen''

0
Ten Hag roemt 'wervelend' Ajax: ''Dat is moeilijk te verdedigen''

Erik ten Hag heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste maanden van het seizoen. Ajax is na dertien competitiewedstrijden de koploper van Nederland en volgens de oefenmeester is de club uit Amsterdam in aanvallend opzicht verder dan vorig jaar. 

"Ik denk dat we nu wel moeilijker te verdedigen zijn voor tegenstanders, omdat we nog verrassender zijn", vertelt hij in een groot interview bij Ajax TV. "We moeten dat nog verder uitbreiden, maar daarbij is het wel belangrijk dat defensieve principes de basis zijn. Honderd procent discipline. Als we dat voor elkaar krijgen zoals tegen Utrecht, dan kunnen we wervelend zijn", aldus Ten Hag. 

Met spelers als Van de Beek, Ziyech, Tadic, Promes, Neres en Labyad is er veel creativiteit aanwezig. "Er zit veel beweging, dynamiek en technische vaardigheid in de voorhoede", erkent hij. "Dat is moeilijk te verdedigen. Perfect wordt het alleen nooit, want de tegenstander slaapt niet. Die zullen ook dingen gaan bedenken om ons te neutraliseren en dat moeten wij voor gaan zijn", besluit Ten Hag. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›