''Ajax is hard op weg het Bayern München van Nederland te worden''

0
''Ajax is hard op weg het Bayern München van Nederland te worden''

Marco Timmer is vol lof over de inbreng van Edwin van der Sar en Marc Overmars. De verslaggever ziet dat beide bestuurders een 'duidelijk en stevig' signaal hebben afgegeven door hun contract te verlengen bij Ajax. 

"De resultaten en prestaties van Ajax en dus van Van der Sar en Overmars spreken inmiddels voor zich", schrijft hij in het weekblad van Voetbal International. "De omzet verdubbelde in drie jaar tijd naar bijna tweehonderd miljoen euro, na de finale van de Europa League werd afgelopen seizoen de halve finale van de Champions League bereikt, de aanstelling van Erik ten Hag was een schot in de roos, de dubbel werd gepakt, Ajax bouwt internationaal hard aan een goede merknaam en nieuwe markten in China en Amerika werden inmiddels aangeboord", somt Timmer op in zijn analyse. 

"Onder leiding van Edwin van der Sar en Marc Overmars heeft Ajax een financiële sprint ingezet waarmee de Nederlandse concurrentie op een schier onoverbrugbare achterstand is gezet", stelt hij. "Vooral doordat de inkomsten uit de Champions League en de verdiensten door spelersverkopen spectaculair toenamen is Ajax in Nederland een financieel powerhouse zonder concurrentie geworden. Sinds Van der Sar in 2016 aantrad als algemeen directeur is de omzet van de club ruimschoots verdubbeld. De club uit Amsterdam is hard op weg het Bayern München van Nederland te worden", besluit Timmer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›