Bergwijn geeft Ajax trap na bij transfer naar Tottenham Hotspur Versterking voor Ajax? ''Inmiddels officieel bod uitgebracht'' 'Ajax weigert Tadic deze winter aan FC Barcelona te verhuren' 'Chelsea wil Ziyech naar Londen halen: ook bij Man United in beeld' Kritiek op Gravenberch: ''De achtervolging was ook heel traag''

Ten Hag vol lof: ''Die impuls hadden we dit seizoen nodig''

( 0 reacties)
Ten Hag vol lof: ''Die impuls hadden we dit seizoen nodig''

Ajax is dit seizoen weer in een uitstekende vorm en misschien wel de beste speler is Hakim Ziyech. De Marokkaanse spelmaker geniet zichtbaar van het spel van de Amsterdammers en dat is tekenend voor Ajax, zegt Erik ten Hag.

"Dat is zeker één van onze spiegels in de selectie. Hij is ontzettend sociaal om spelers te helpen. Dat zag je dit seizoen onder meer al bij Gravenberch tegen PEC Zwollen en Labyad tegen FC Utrecht. Hij geeft de spelers vertrouwen. Dat heb je als groep echt nodig", legt Ten Hag uit in een uitgebreid interview met Ajax TV.

"Uiteindelijk is voetbal een teamsport. Individuele kwaliteiten beslissen de wedstrijd, maar de groep doet het", vervolgt de Tukker die ook geniet van de ontwikkeling van nieuwkomer Lisandro Martinez. "Geweldig. Hij maakt echt een fantastische ontwikkeling door. Hij brengt veel spirit en energie in het elftal. Een echte 'fighter'. We hadden natuurlijk ook al zo'n speler met Tagliafico en die brengen echt overlevingsdrang. Die impuls wilden wij in het elftal hebben."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›