VIDEO | Samenvatting: Lang en Huntelaar bezorgen Ajax drie punten

Ajax heeft zondagmiddag geen misstap begaan op bezoek bij FC Twente. De Amsterdammers wisten een 2-0 achterstand weg te poetsen en bleken uiteindelijk met 5-2 te sterk voor de club uit Enschede.

Ajax kende een valse start in Enschede. Na een kwartier stonden de Amsterdammers al met 1-0 achter. Keito Nakamura schoot FC Twente op voorsprong. Nog geen vijf minuten later verdubbelde Aitor Cantalapiedra de score. Hij wist Ajax-doelman Andre Onana van dichtbij te verschalken.

Een kwartier voor rust deed Ajax iets terug. Basisdebutant Noa Lang maakte op aangeven van Hakim Ziyech de aansluitingstreffer. Kort na de pauze herhaalde Lang zijn kunstje en schoot hij de gelijkmaker binnen.

Na 61 minuten nam Ajax de leiding in de Grolsch Veste. Invaller Klaas-Jan Huntelaar schoot de bal kiezelhard tegen de touwen. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Ajax de marge via Noa Lang. De 20-jarige aanvaller profiteerde van geklungel in de defensie van FC Twente en complementeerde zijn hattrick. Het slotakkoord was voor Klaas-Jan Huntelaar. Hij bepaalde de eindstand in extremis op 2-5.