Blind boos: ''We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt''

0
Blind boos: ''We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt''

Daley Blind zag een Ajax dat vooral de strijd met zichzelf aanging afgelopen zondag. Tegenstander FC Twente was niet sterk, al kwam het toch op een ruime voorsprong. Zonder veel moeite kwamen de Amsterdammers terug in de wedstrijd.

"We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt. Ik denk dat we slordig waren op bepaalde momenten en op cruciale plekken op het veld, waardoor we hun counters eigenlijk inleiden", vertelt Blind aan FOX Sports. "In onze opbouw nemen we weleens wat risico, maar als je dan niet scherp bent, kun je ook counter om je oren krijgen. Zij speelden het goed uit."

Ajax wist vrij makkelijk een achterstand om te buigen in een voorsprong. "We wisten dat er nog genoeg kansen zouden komen, maar je moet ook een beetje geluk hebben. De eerste valt lekker voor de rust en daarna konden we vrij snel de aansluitingstreffer maken. Uiteindelijk ga je op zoek naar de derde en dat hebben we goed gedaan. Complimenten naar de ploeg voor de mentale weerbaarheid."

Noa Lang viel vooral positief op, ook Blind zag hem schitteren. "Het is heel mooi om te zien dat andere jongens er dicht tegenaan zitten. Eerst Zakaria Labyad en nu met Noa. Noa staat er gelijk en maakt een hattrick. De jonge jongens zijn gretig en ik denk dat dit ook is waar Ajax voor staat. De jonge jongens krijgen de kans en willen het laten zien."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›