''We speelden tegen het beste team van de competitie''

0
''We speelden tegen het beste team van de competitie''

Heel even dacht heel Nederland dat Ajax misschien wel haar eerste nederlaag van het seizoen zou gaan lijden op bezoek bij FC Twente. Het mocht voor de Tukkers echter niet baten, ook Gonzalo Garcia, trainer van de ploeg uit Enschede zag een te sterke en weerbare tegenstander.

"We speelden tegen het beste team van de competitie en wisten van tevoren dus dat het moeilijk zou worden tegen Ajax. We begonnen goed, de pressing was juist en Ajax had het daardoor lastig. In die fase scoorden we beide doelpunten", vertelt Twente-trainer Gonzalo Garcia op de clubwebsite. "Dat waren situaties waarop we ons hadden voorbereid. Maar als we wat scherper waren geweest, hadden we nog meer kansen kunnen creëren in de eerste helft."

Garcia baalde ervan dat de 3-1 niet viel en het in plaats daarvan 2-2 werd: "We hadden de 3-1 kunnen maken, maar een paar seconden later lag de 2-2 in het doel. Met nog dertig minuten te gaan weet je dat het ook fysiek lastig gaat worden om het ritme van Ajax te volgen. Dat is een onderdeel van de kwaliteit die zij hebben. Op een gegeven moment wisten wij het veld niet meer klein te houden en na de achterstand geef je meer ruimte weg, omdat je nog gelooft in een resultaat."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›