Pierie in januari weg? ''Misschien wel, als dat goed is voor mij'' Waterreus en Westerveld vol lof: ''Hij heeft overal schijt aan'' AZ - Ajax toch in Alkmaar en met fans: zó ziet het stadion er uit ''Spelers van Real Madrid worden niet warm of koud van Van de Beek'' Vermoedelijke opstelling: Ajax met Álvarez en Lang tegen Valencia

Ajax moeilijk te bestrijden: ''Je weet niet wie je moet verdedigen''

( 0 reacties)
Ajax moeilijk te bestrijden: ''Je weet niet wie je moet verdedigen''

Calvin Verdonk was vorig jaar nog basisklant toen Feyenoord met 6-2 van Ajax won. Ditmaal stond hij in het veld als speler van FC Twente. De Tukkers leken voor een stunt te gaan zorgen, maar werden achterhaald door de Ajacieden.

"Ja, toen zijn 2-2 maakten, ging ons hoofd een beetje hangen", begint Verdonk in gesprek met Voetbalprimeur. "Zij bleven maar komen en dan wordt het moeilijk tegen zo'n team als Ajax. Of ze op dit moment de beste ploeg van Nederland zijn? Ja, dat vind ik wel." Volgens de linksback maakt het bewegelijke van het spel van Ajax het moeilijk verdedigen. "Je weet niet wie je moet verdedigen, je hebt weinig tijd om druk te zetten... Dat maakt ze wel goed."

Verdonk stond eerst oog in oog met Noa Lang, verantwoordelijk voor drie doelpunten. "Ik denk dat het goed ging toen ik tegenover hem stond. Daarna ging hij naar links en scoort hij drie keer", besluit Verdonk. "We kennen hem allemaal goed genoeg. Volgens mij hebben de meeste jongens hier vorig jaar nog tegen hem in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Goed genoeg om hem uit te schakelen, wat uiteindelijk niet is gelukt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 december 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›