''Hakim Ziyech, met afstand de beste speler van de Eredivisie''

0
''Hakim Ziyech, met afstand de beste speler van de Eredivisie''

Ajax won zondagmiddag met 5-2 op bezoek bij FC Twente en Willem van Hanegem zag dat Hakim Ziyech de nodige kritiek vanwege zijn optreden in de eerste helft. 'De Kromme' blijft echter lyrisch over de spelmaker van de club uit Amsterdam. 

"Nadat FC Twente gisteren tegen Ajax op 1-0 was gekomen, verscheen niet veel later een herhaling van dat doelpunt, met in een balkje daaronder '1-0 na balverlies Hakim Ziyech'", schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Niet veel later zei de commentator van FOX Sports dat Ziyech op weg was naar een persoonlijk record balverlies; het vorige had hij ooit gevestigd tegen Vitesse." 

"Hakim Ziyech, met afstand de beste speler van de eredivisie", vervolgt Van Hanegem. "De speler die al bijna anderhalf jaar lang in de Champions League met de bal doet wat hij wil. Deze jongen hoort straks aan het einde van het kalenderjaar tot de beste spelers van 2019 in Europa. Stel dat Oranje ook hem nog had. Dat gediscussieer in die praatprogramma's over Ziyech wel of niet naar een topclub, begint me meer en meer tegen te staan", legt hij uit.

"Deze speler kan in de absolute top mee, geen twijfel mogelijk", aldus Van Hanegem. "En het gezeur dat er vervolgens een heel elftal in zijn dienst moet spelen: kijk de wedstrijd tegen FC Twente nog even terug en zie wie daar in de slotfase eerst aan de rechterkant achterin een bal veroverde en in de blessuretijd aan de linkerkant hetzelfde deed." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›