Ten Hag reageert op woede-uitbarsting: ''Hij moet het accepteren''

1
Ten Hag reageert op woede-uitbarsting: ''Hij moet het accepteren''

Ajax-trainer Erik ten Hag is tevreden over de inbreng van de Ajax-talenten tegen Telstar. De oefenmeester was in de eerste helft echter minder tevreden over het optreden van Noa Lang.

"Ik denk dat Gravenberch en Ekkelenkamp uitstekend gespeeld hebben", begint de oefenmeester zijn lofzang in gesprek met FOX Sports. Ten Hag was voor de rust wel kwaad op Lang. Hij schreeuwde onder meer dat Lang zijn mond moest houden.

"Een goede goal, natuurlijk. Hij staat er op het juiste moment. Maar hij maakt ook een aantal acties als hij van kant moet wisselen, en hij wisselt van kant wanneer hij acties moet maken. Hij maakt niet altijd de goede keuze. En we moeten meer diepte van hem zien", zegt Ten Hag.

Lang was het daarnaast ook niet eens met de woorden van aanvoeder Dusan Tadic. "Hij moet het accepteren als de grote Tadic iets tegen hem zegt. Hij kan daar later wel op terugkomen en ik zeg niet dat Tadic altijd gelijk heeft. Maar op dat moment moet je het oppikken. Lang kan geweldig goed voetballen en dat zag je vanavond bij vlagen ook. Maar dat moet structureel worden."

"Tadic geeft af en toe weleens een verkeerde bal en dan gaat hij toch tegen de ander tekeer. Hij is soms te trots om toe te geven dat het zijn schuld is. Maar je weet dat je moet gaan lopen, want Tadic geeft die bal altijd. Als hij dan net te hard is, dan heb je in ieder geval je best gedaan. Maar als je zo sjokt, dan begrijp ik dat Ten Hag daar iets van zegt. Zeker als je als jonge jongen wat terugroept tegen Tadic", zegt FOX Sports-analist Kees Kwakman.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Dec 2019 om 16:25
    Noa Lang is net zo intelligent (grmpfff :-) als Justin Kluivert en heeft net als 'Riechedly Bazoer iets doortrapts. Bazoer heeft destijds de kleedkamer verbouwd; reden voor Peter Bosz om in te grijpen destijds. (#BazoerOut) Ik verwacht dat Noa Lang ook onhandelbaar zal worden en wel op korte termijn. EtH moet dan daadkrachtig ingrijpen.Als Ajax dit niet inziet, dan krijgen ze een groot probleem met dit bling bling ventje. Het is een rotte appel in de selectie, een etter in de kleedkamer en een negatief element in de ontwikkeling van het groepsproces waar EtH het zo vaak over heeft.
Thursday 22 April 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›