Onana vol lof: ''Soms denk ik dat hij drie ogen heeft''

0
Onana vol lof: ''Soms denk ik dat hij drie ogen heeft''

Andre Onana heeft alleen maar lof voor zijn teamgenoot en vriend Hakim Ziyech. Hij ziet maar weinig negatieve punten, die de aanvallende middenvelder heeft. Volgens Onana is de Marokkaan van groot belang en heeft hij een geweldige persoonlijkheid.

"In de zomer dat ik 1e keeper werd van Ajax kwam Hakim van FC Twente naar Amsterdam. In die maanden waren ook Bertrand (Traoré red.) en Davinson (Sánchez red.) nieuw bij de club. Met zijn 4-en hadden we een goede band. Sindsdien zijn Hakim en ik nog steeds hele goede vrienden, daar ben ik trots op", zegt Onana op de officiële clubsite van Ajax.

De Kameroense goalie herinnert zich zijn eerste jaar nog heel erg goed. "Het 1e jaar dat ik samen met Hakim speelde, ging heel erg goed. We haalden dat seizoen de finale van de Europa League. Het was voor ons als jonge spelers een bijzonder jaar. We genoten van ieder moment en we leefden onze droom. Ik weet nog dat Hakim na de overwinning tegen Schalke 04 in de kwartfinale tegen mij zei: ‘Hoe is dit mogelijk, Andre?’ Dat jaar was iets ongelofelijks voor mij en voor Hakim, maar ook voor de fans en de stad."

"Hij is een hele goede jongen, hij is rustig, betrouwbaar en eerlijk. Ik weet wat Hakim allemaal doet, hij heeft een goed hart. Ik kan alleen maar goede dingen over hem zeggen. Het is een top guy, voor mij is hij een 10", vervolgt Onana. "Het meest geniet ik van Hakim in het veld. Deze week op de training dacht ik nog: hoe goed is deze man? Hij heeft een goede vrije trap, hij is goed 1-op-1, hij is snel en scoort veel goals. Maar zijn allerbeste kwaliteit: de assists. Ik weet dat hij grote ogen heeft, maar hij ziet écht alles. Soms denk ik dat hij zelfs 3 ogen heeft want zijn visie is zo groot, ongelofelijk."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›