Onana ziet toekomst in Varela: ''Ik speel, maar leer vooral van hem''

0
Onana ziet toekomst in Varela: ''Ik speel, maar leer vooral van hem''

Bruno Varela kwam in de winter van 2019 naar Ajax en maakt veel indruk ondanks dat hij lang niet altijd speelt. Volgens concurrent Andre Onana heeft hij een goede kans dat de Portugees doorbreekt bij de Amsterdammers.

"Het 1e moment dat ik Bruno ontmoette weet ik nog goed. Het was januari vorig jaar, de dag nadat we met 6-2 verloren van Feyenoord. Ik was bezig met de hersteltrainingen toen kwam Bruno binnen. Mijn mood was uiteraard niet best na die wedstrijd. Hij vertelde mij dat hij de wedstrijd niet had gezien, maar dat hij de goals wel had bekeken. Bruno gaf direct zijn analyse van de doelpunten en we begonnen een gesprek. De klik was er meteen", herinnert Onana zich goed, zo zegt hij in gesprek met zijn club.

Onana is lovend over de kwaliteiten van Varela. "Toen Bruno bij Ajax kwam, had ik niet verwacht dat hij zo goed zou zijn. Iedere dag maakt hij weer indruk op mij en ook als persoon is hij geweldig. Ik ben heel, heel erg blij dat hij er is. Hij is voor mij belangrijk, hij geeft mij veel vertrouwen en adviseert mij veel", vervolgt de Kameroener, die veel leert. "Wat grappig is: ik ben de keeper die speelt, maar ik leer vooral van hem. Normaal gesproken is het de keeper op de bank die leert van de keeper die in de basis staat. Maar bij ons is het juist andersom."

"Bruno is bijna altijd blij, je ziet hem nooit boos of chagrijnig. Waarom zou je huilen als je kan lachen? Je hebt een familie, je gezondheid is goed, waarom zou je niet blij zijn?  Bruno is iemand die zo in het leven staat, hij probeert van ieder moment te genieten en hij wil altijd plezier hebben. Door Bruno ga ik ook steeds meer zo in het leven staan."

"Als Bruno zo hard blijft werken zoals hij nu doet, heeft hij een grote toekomst voor zich. Hij heeft nu al veel ervaring. Als hij de kans krijgt om 1e keeper van Ajax te worden, kan hij dat zeker aan", aldus Onanan

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›