''Als we met Quincy beginnen hebben we een doelpunt voorsprong''

0
''Als we met Quincy beginnen hebben we een doelpunt voorsprong''

André Onana is lyrisch over de selectie waarmee de Amsterdammers dit jaar vrijwel elke tegenstander verslinden. Vooral over goalgetter Quincy Promes is de Kameroener te spreken.

"Ik noem hem altijd ‘Mr. 1 goal by game’. Quincy scoort zoveel goals voor ons, dat is echt ongelofelijk. Ik vertel altijd: als we met Quincy in de basis beginnen hebben we een doelpunt voorsprong, omdat ik weet dat hij altijd scoort. Het is dan aan mij om de 0 te houden", vertelt de keeper lachend in gesprek met Ajax TV.

"Quincy is snel, sterk, hij kan goed dribbelen en heeft een goed schot. Maar zijn allerbeste kwaliteit zijn de goals. Door hem winnen we wedstrijden. Hij noemt mij ‘The Savior’ omdat ik de goals moet voorkomen. Als ik mijn teamgenoten voorin zie spelen, Quincy, Hakim & Dusan Tadic, dan heb ik altijd het geloof dat we gaan winnen. Ik weet dat ze gaan scoren, het is dan aan mij om de goal te verdedigen."

Met Promes kan Onana het ook op persoonlijk vlak zeer goed vinden. "Voor de wedstrijd zeg ik vaak: ik doe mijn best om de 0 te houden, ik heb vertrouwen dat jullie het doelpunt gaan maken. Als Quincy in de wedstrijd het doelpunt dan maakt, kijkt hij mij aan van: Andre ik heb mijn job gedaan, nu is het aan jou."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›