Waterreus: ''Van der Sar had gewoon de waarheid moeten vertellen''

0
Waterreus: ''Van der Sar had gewoon de waarheid moeten vertellen''

Het trainingskamp van Ajax in Qatar deed veel stof doen opwaaien. Ronald Waterreus had begrip voor de keuze van Ajax, maar kon zich niet vinden in de motivering van directeur Edwin van der Sar.

"Toon Gerbrands en Van der Sar hadden natuurlijk gewoon de waarheid moeten vertellen", schrijft Waterreus in Dagblad de Limburger. "Ofwel: Dat hun clubs er vermogens gingen opstrijken. In plaats daarvan draaiden ze zichzelf in allerlei politiek correcte bochten."

"Zo van: vervelend, die doden, maar wat kunnen wij eraan doen? "Het is net alsof wíj een zware misdaad hebben begaan", trok Van der Sar de kritiek zelfs in het persoonlijke. Je kop het woestijnzand steken, noem ik dat. Niet alleen door Edwin, hoor", relativeert Waterreus, die wel een advies heeft voor de voetballers, bobo's en journalisten die in 2022 willen afreizen naar het WK in Qatar.

"Durf straks thuis tijdens dat WK thuis te blijven", geeft hij aan. "Je bent vervangbaar, heus. Zo niet, ook prima, maar hou dan alsjeblieft op met dat linkse geleuter dat je 'onder protest' afreist. Draai, zoals de Ajax- en PSV-directies, niet langer om de hete brij heen. Geef dan gewoon toe dat je je eigenbelang hoger hebt zitten dan het belang van die honderden -misschien wel duizenden- Qatar-slachtoffers."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›