''Laat bij Ajax niet zien wat ik kan, maar heb er vertrouwen in'' VIDEO | Samenvatting: Doelpunt Dessers maakt horrorweek Ajax compleet ''Hoe dit Ajax te verslaan is, is inmiddels wel duidelijk'' OFFICIEEL | Ziyech tekent bij Chelsea: ''Erg blij en trots'' 'Ajax komt in zoektocht opvolger Tagliafico uit bij back van Sevilla'

Kritiek op keuzes Ten Hag: ''Je hebt niet zoveel aan hem''

( 0 reacties)
Kritiek op keuzes Ten Hag: ''Je hebt niet zoveel aan hem''

Ajax verloor zondagmiddag met 2-1 bij FC Groningen. Bij de Amsterdammers stond Siem de Jong op het middenveld, maar de routinier kon het verschil niet maken.

Kees Kwakman had liever Jurgen Ekkelenkamp gezien. "Volgens mij was Ekkelenkamp voor de winter al de vervanger van Ziyech op 10", zegt Kwakman bij FOX Sports. "Hij viel vorige week (tegen Sparta Rotterdam, red.) op 10 ook in voor Ziyech."

"Ik zeg niet dat ze met Ekkelenkamp wel had gewonnen, maar dat is in elk geval wel een speler die af en toe ook wat teruggetrokkener kan spelen", vervolgt de analist. "Nu speelden ze met zowel Siem de Jong als Van de Beek, die beiden ook nog eens heel erg diep stonden. Wat een bekerwedstrijd tegen Spakenburg dan wel niet kan doen…"

Daar is Kenneth Perez het mee eens. "Siem de Jong kwam echt uit zijn kracht te spelen", meent de Deen. "Hij moest eigenlijk de hele tijd op en neer rennen. Dat kon de Siem de Jong die we van vroeger kennen wel, maar de huidige Siem de Jong kan dat niet meer. Hij moet echt rondom de spits spelen, want hij heeft nog steeds wel het gevoel waar hij moet staan om eventueel een goal te maken. Maar als het een box-to-box-wedstrijd wordt, dan heb je niet zoveel aan Siem de Jong."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›