''Het grootst denkbare compliment voor de jeugdopleiding van Ajax''

0
''Het grootst denkbare compliment voor de jeugdopleiding van Ajax''

Volgens Ronald de Boer moet Ajax het als een compliment beschouwen dat spelers tegen de Amsterdammers altijd net iets meer geven dan in andere wedstrijden. Afgelopen zondag ging de koploper met 2-1 onderuit bij FC Groningen. Onder meer Kaj Sierhuis, die op de loonlijst staat bij Ajax, scoorde.

"Het zijn niet alleen de oud-Ajax-spelers die volle bak gaan. Vanaf de jongste jeugd is het duel met Ajax voor elke tegenstander de wedstrijd van het jaar", zegt De Boer in gesprek met De Telegraaf. "Dat zorgt ervoor dat de jeugdspelers van Ajax altijd op hun tenen moeten lopen. Elke wedstrijd moeten zij paraat zijn en – dan praat ik uit eigen ervaring – dát maakt je een betere voetballer."

De Boer vindt Ajax hier trots op moet zijn. "Het is het grootst denkbare compliment voor de jeugdopleiding dat zo veel jongens daaruit uiteindelijk hun brood kunnen verdienen in het betaalde voetbal. Het hoogst haalbare is aanvankelijk natuurlijk Ajax, maar soms gebeurt het bij een andere club", vervolgt hij. "Uit de statistieken blijkt dat tachtig procent van Onder 19 uiteindelijk profvoetballer wordt", aldus De Boer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›