Derksen haalt uit: ''Hij kan dit Ajax-niveau niet meer aan''

0
Derksen haalt uit: ''Hij kan dit Ajax-niveau niet meer aan''

Ajax verloor afgelopen weekend bij FC Groningen en speelde een matige wedstrijd. Johan Derksen snapte niet dat trainer Erik ten Hag met Siem de Jong begon.

"Ik vind het ook wel spelen met vuur als Ziyech niet meedoet om dan die De Jong er neer te zetten", zegt Derksen bij Veronica Inside. "Die heeft de laatste acht jaar geen goede wedstrijd gespeeld. Je vraagt om problemen. Siem de Jong kan dit Ajax-niveau niet meer aan."

René van der Gijp is het daar mee eens. "Als je aan dertig trainers vraagt wie de geblesseerde Hakim Ziyech op tien moet vervangen, dan zeggen er dertig Donny van de Beek. En hij zet De Jong erachter, dat is toch onbegrijpelijk?", aldus de analist.

Volgens Derksen komt er meer druk op Ten Hag nu een aantal belangrijke spelers geblesseerd zijn. "Nu moet hij laten zien dat hij een strateeg en een goede trainer is", meent Derksen. "Die man is bij Ajax terechtgekomen omdat hij het goed heeft gedaan bij FC Utrecht, maar ik denk dat alle trainers in de Eredivisie met Ajax bovenaan zouden staan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›