Overmars: ''De UEFA heeft ook baat bij die honderden miljoenen'' KNVB volgt na Europese kritiek: ''Streven ernaar om het dan af te ronden'' KNVB heeft nieuws: seizoen mogelijk uitgespeeld in de zomermaanden 'Ajax wil met Huntelaar door': 'Dan zal hij flink moeten inleveren' ''Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden''

''Als Ziyech meedoet, dan is Ajax gewoon dertig procent sterker''

0
''Als Ziyech meedoet, dan is Ajax gewoon dertig procent sterker''

Theo Janssen hoopt dat Hakim Ziyech snel weer meedoet bij Ajax. Volgens de voormalig middenvelder van de Amsterdammers scheelt dat heel veel in het spel van Ajax.

"Als Ziyech meedoet scheelt dat gewoon dertig procent. Dan is Ajax dertig procent sterker, omdat hij de passes kan geven en beslissend kan zijn. Speelt hij niet mee, dan is het allemaal toch wat meer voorspelbaar", zegt Janssen bij Ajax TV.

Janssen denkt dat Ajax niet in de problemen gaat komen door Vitesse "Ik verwacht dat Vitesse compact zal spelen en het zal moeten hebben van de omschakeling. Als Vitesse het opengooit en meegaat in het spel van Ajax dan gaan ze die wedstrijd niet winnen", aldus Janssen, die vol lof is over Daley Blind. De routinier is weer inzetbaar bij de club uit Amsterdam. 

"Daley is iemand die heel duidelijk kan vertellen wat hij wil. Ik had niet verwacht dat hij zou goed zou worden zoals hij nu is. Toen was er nog twijfel over op welke positie het beste zou zijn. Was het middenveld, of toch als back? Nu zie je dat hij centraal achterin zo belangrijk is. Hij zet het elftal neer en zorgt dat ze aan het voetballen komen. De stappen die hij heeft gemaakt zijn wel heel groot geweest. Dat had ik toen niet gezien", aldus Janssen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›