''Bij Ajax maakt niemand zich druk om een vertrek van Dest''

0
''Bij Ajax maakt niemand zich druk om een vertrek van Dest''

Sergiño Dest staat hoog op het verlanglijstje van Bayern München en het lijkt er op dat Ajax bereid is om mee te werken aan een vertrek van de vleugelverdediger. Volgens Dick Sintenie hoeft de club uit Amsterdam niet eens een opvolger te halen. 

"Om te beginnen heeft Ajax met de 22-jarige Noussair Mazraoui nóg een rechtsback in de selectie", schrijft hij in Het Parool. "Mazraoui, Marokkaans international, en Dest, Amerikaans international, ontlopen elkaar niet veel. Ze zijn van huis uit geen pure verdedigers en ook niet als zodanig opgeleid. Hun aanvallende inbreng is evenwel groot. Dest is wat sneller en opportunistischer, Mazraoui wat technischer en sierlijker."

"Maar er is nóg een reden waarom bij Ajax niemand zich druk maakt om een vertrek van Sergiño Dest. In Jong Ajax dient zich reeds een volgend talent aan dat voldoet aan de profielschets van een goede rechtsback: Jurriën Timber", vervolgt hij. "Ten Hag zal hem kansen moeten geven, maar dat is niet eenvoudig. Dest en Mazraoui blokkeren de weg. Het zou voor Timber en voor Ajax goed zijn als hij na de zomer een plekje in de pikorde kan opschuiven", besluit Sintenie. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›