Schuurs: ''Ik moest gemener worden, maar hoe train je dat?''

0
Schuurs: ''Ik moest gemener worden, maar hoe train je dat?''

Perr Schuurs heeft sinds zijn komst naar Ajax veel stappen weten te zetten. De Limburgse verdediger beseft dat hij een heel andere speler is geworden voordat hij naar Amsterdam vertrok.

"Ik was te lief in de duels. Het mocht wel wat harder en gemener van hem. Zeker als verdediger in de duels. Daar is hij veel mee bezig geweest. Maar het gaat bij mij stapje voor stapje. Een goede trap kun je net zo lang oefenen totdat je het onder de knie hebt. Meedogenloos zijn niet, zeker niet als het niet in je zit. Gemeen worden, hoe ga je dat oefenen op het trainingsveld?", vraagt Schuurs zich af in gesprek met Voetbal International.

De verdediger uit Limburg beseft dat het niet makkelijk is om dat te oefenen. "Het is niet dat je na de training zegt: Zo, ik ga nog even lekker oefenen op gemeen zijn. Zo werkt het niet. Het moet natúúrlijk gaan. Ik zie het wel iedere dag op de training bij Nico Tagliafico en Lisandro Martínez. Zij hebben door hun achtergrond in Argentinië die overlevingsdrang van nature in hun spel. Het maakt niet uit of het een wedstrijd of een training is, ze spelen altijd met dezelfde agressie. Zij denken: Ik moet de bal hebben en als ik die niet heb, moet ik de man pakken."

"Ik kijk ernaar, let goed op en bij mij komt het vanzelf naarmate ik het meer doe. Ik moet de momenten goed herkennen waarop ik meedogenloos moet zijn. Bij een verdediger met mijn fysiek mag niemand erlangs. Dat moet in mijn hoofd gaan zitten. Ik moet daarbij mijn gevoel uitschakelen", vervolgt Schuurs, die zijn tegenstander eigenlijk 'knockout' moet slaan. "Haha, ja eigenlijk wel. Niets meer en niets minder. En als dat lukt, heb je gewonnen. Het gaat erom dat mijn tegenstander niks kan uitrichten. Dat gaat maar op één manier: hard aanpakken", aldus Schuurs.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›