Ajax-verdediger reageert: ''Ik wil spelen omdat ik beter ben''

0
Ajax-verdediger reageert: ''Ik wil spelen omdat ik beter ben''

Perr Schuurs heeft het niet gemakkelijk sinds zijn komst bij Ajax, maar hij laat steeds vaker zien dat hij een basisplek verdiend. De verdediger denkt er echter nooit over na om een concurrent uit te schakelen.

"Haha, nee joh, zo ben ik niet. Misschien ging dat vroeger zo. Maar ik wil dat ook niet nodig hebben. Ik wil spelen omdat ik beter ben, omdat de trainer meer vertrouwen heeft in mij. Dat moment komt, dat voel ik", legt Schuurs uit in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Tot die tijd wil ik zo veel mogelijk van mijn concurrenten leren. Tijdens trainingen laat ik me echt wel gelden. Niet dat ik een enkel wil breken, maar de aanvallers bij Ajax weten echt wel dat er scherp wordt getraind en dat ze worden aangepakt."

De verdediger van de Amsterdammers vindt wel dat hij vaker hoort te spelen dan nu het geval is. "Ik vind dat ik het in de wedstrijden die ik heb gespeeld, goed heb gedaan. Natuurlijk heb ik weleens een foutje gemaakt, maar dat hoort erbij. Daar leer ik van en daar word ik beter van. Ideaal is deze situatie natuurlijk niet. Ik wil altijd spelen, laat dat duidelijk zijn."

"Ik ga niet iedere keer dat de trainer voor een ander kiest, vragen waarom ik niet speel. We praten gewoon", vervolgt Schuurs, die toegeeft dat hij van zijn vader vaak de waarheid krijgt te horen. "De trainer stelt geen speler op die wekelijks een foutje maakt. Elkaar de waarheid zeggen hoort ook bij topsport. Dat gebeurt bij ons in de familie. Degenen die dicht bij me staan, zeggen wat ze vinden. Daar leer ik van. Als iets niet goed is, moet het beter", besluit Schuurs.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›