Ten Hag over 'scherp' Ajax: ''Vond dat wij de wedstrijd beheersten''

0
Ten Hag over 'scherp' Ajax: ''Vond dat wij de wedstrijd beheersten''

Ajax-coach Erik ten Hag is ontzettend blij met de 0-3 bekerzege op Vitesse. Woensdagavond bereikten de Amsterdammers de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Tegen de Arnhemmers maakten ook Daley Blind en Hakim Ziyech weer minuten.

"Ik ben heel content met deze avond. Allereerst met het doorkomen, maar ook met de manier waarop. Dat was uitstekend. Dat je dan ook nog de rentree van Blind én Ziyech ziet, is alleen maar goed", vertelt de Ajax-coach in gesprek met FOX Sports

Vooral voor Blind, die terugkeert van een hartspierontsteking, was dit een opsteker. "Dat is prachtig. Hij is er lang uit geweest, zijn verhaal is bekend. Maar dat hij nu zijn rentree maakt is belangrijk voor hem en belangrijk voor ons", meent Ten Hag. "Dat we hem zouden brengen, hadden we van tevoren wel gedacht. In elk scenario was het goed mogelijk dat we hem hadden kunnen brengen zodat hij zijn minuten kon maken en weer verder kon bouwen aan zijn fitheid. Hij is een kwaliteitspeler en dat we hem de komende maanden nog heel hard nodig hebben, is natuurlijk duidelijk."

Ten Hag vond zijn ploeg goed spelen, kijkende naar de grasmat. "We waren scherp en dat moesten we ook zijn. Het was heel moeilijk spelen op dit veld. Het veld was ontzettend moeilijk bespeelbaar, maar ik vond dat wij de wedstrijd totaal beheersten. We hadden wel iets meer kansen kunnen uitspelen. Maar dat we dat niet hebben gedaan, heeft ook zeker met het veld te maken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›