Babel: ''Er zit veel potentie in hem, dat heeft Ajax goed gezien''

0
Babel: ''Er zit veel potentie in hem, dat heeft Ajax goed gezien''

Ryan Babel was met het openingsdoelpunt belangrijk in het bekerduel tegen Vitesse. Door de 0-3 overwinning heeft Ajax zich nu geplaatst voor de halve finale.

"Vitesse-uit is altijd lastig voor Ajax, dat is gewoon zo", zegt Babel in gesprek met FOX Sports. "Ik denk dat ploegen altijd graag wat extra’s geven tegen Ajax en dat maakt het soms moeilijk voor ons. Nu werkte ook het veld niet heel erg mee. We hadden even nodig om op gang te komen en dan geeft de 0-1 wel een bevrijding."

Het openingsdoelpunt werd voorbereid door Lassina Traoré. "Ik loerde eerst voor de afvallende bal op rand van het zestienmetergebied, maar toen zag ik dat hij op rechts toch helemaal doorkwam. Toen moest ik natuurlijk even een sprint trekken. Het was een hele goede voorzet van hem en die moest ik natuurlijk ook binnentikken. Voor mij is dat ook lekker."

Babel gaat vervolgens verder over Traoré. "Het is een leergierige jongen. Hij is bescheiden en heeft als jonge jongen al kwaliteiten. Van nature is hij best sterk. Er zit veel potentie in hem, dat heeft Ajax goed gezien. Natuurlijk moet hij nog veel leren, maar hij is absoluut aardig op weg."

Ook zag Babel zijn ploeggenoot Blind weer terugkeren. "Het is duidelijk dat Daley heel belangrijk voor ons is. In de eerste plaats ben ik natuurlijk heel blij voor hem dat hij weer mag voetballen. Hij is weer terug en dat is leuk voor hem", aldus de 33-jarige aanvaller.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›