Scherpen: ''Niet de bedoeling dat ik vier jaar lang in de KKD speel''

0
Scherpen: ''Niet de bedoeling dat ik vier jaar lang in de KKD speel''

Kjell Scherpen is zelfs niet bij Jong Ajax de vaste doelman, maar toch geniet de boomlange sluitpost met volle teugen van zijn tijd bij Ajax.

"Ik zie veel dingen die beter gaan dan toen ik hier aan het begin kwam, dat helpt ook mee in het proces. Je weet dat alles hier veel sneller gaat, met een hogere intensiteit. Op een gegeven moment ga je daarin mee en dan gaat het alleen maar beter. Wat ik ervan verwacht had weet ik niet, je komt bij een grote club binnen, met topspelers. Dan weet je dat het niveau hoog ligt en dat is alleen maar goed. Ik ben steeds meer stapjes aan het maken", zegt Scherpen in gesprek met Voetbalzone.

De jonge goalie merkt dat de faciliteiten in Amsterdam veel beter zijn dan bij FC Emmen. "Het is natuurlijk allemaal veel uitgebreider dan bij Emmen. Op dat gebied valt het niet te vergelijken. Dat moet ook niet, want Emmen komt van het kleine, daar zijn ze nu ook aan het groeien en dat is mooi om te zien. Ajax is gewoon de top en hier zie je ook dat je met topkwaliteit spelers op het veld staat, het is mooi om je daar mee te meten."

Hoewel Scherpen niet in het eerste keept, leert hij wel veel in de Keuken Kampioen Divisie. "Natuurlijk is dat wel wat anders, maar dat is niet het enige waar je naar moet kijken. Ik heb nu juist het gevoel dat ik op de trainingen als keeper veel meer dingen kan leren. Vorig jaar speelde ik elke week op het hoogste niveau, maar hier train je elke dag op het hoogste niveau en speel je wedstrijden op het een-na-hoogste niveau. Voor mij is dat daarom niet echt een ding. Ik weet waar ik voor gekozen heb. Voor nu is het dus goed, maar het is niet de bedoeling dat ik vier jaar lang alleen maar Keuken Kampioen Divisie blijf spelen. Voor dit jaar is dat echter gewoon prima", aldus Scherpen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!