Ajax op bezoek bij FC Utrecht in halve finale bekertoernooi

0
Ajax op bezoek bij FC Utrecht in halve finale bekertoernooi

Ajax speelt in de halve finale van het bekertoernooi tegen FC Utrecht. De Amsterdammers moeten dan op bezoek in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht won donderdagavond met 1-4 bij Go Ahead Eagles.

FC Utrecht kende een moeizame start in Deventer en kon al vroeg op achterstand komen via Alexander Bannink, maar nam daarna snel het initiatief. De bezoekers hadden veruit het meeste balbezit, maar werden lange tijd niet gevaarlijk. Naarmate de eerste helft vorderde werd FC Utrecht dreigender en dat resulteerde na 37 minuten in de 0-1 van Simon Gustafson, die raak schoot.

Go Ahead Eagles was aangeslagen na de tegentreffer en FC Utrecht rook bloed. Nadat een aantal mogelijkheden geen treffer opleverden, was het vlak voor rust opnieuw raak. Adam Maher schoot een vrije trap matig in, maar zijn poging werd door de muur van richting veranderd en doelman Hobie Verhulst was daardoor kansloos.

In het tweede bedrijf probeerde Go Ahead Eagles het bekerduel weer spannend te maken en dat lukte via Jaroslav Navratil. FC Utrecht was echter niet van slag en na een snelle aanval werd de marge via Jean-Christophe Bahebeck al snel weer twee, 1-3. Een kwartier voor tijd besliste Kristoffer Peterson het treffen helemaal met een fraai schot, die via de bal in het doel ging.

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 1-4 (0-2)
37' 0-1 Gustafson
45' 0-2 Maher
49' 1-2 Navratil
55' 1-3 Bahebeck
74' 1-4 Peterson

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Mertens, Van Iperen, Veldmate, Brito; Bannink, Corboz, Lieftink; Navrátil (70' Pouwels), Rabillard (75' Edqvist) en Ahannach (54' Berden).

Opstelling FC Utrecht: Zoet; Klaiber, Emanuelson (81' Ramselaar), Hoogma, Van der Maarel; Maher, Van de Streek, Gustafson; Kerk, Bahebechk (66' Van Overeem) en Peterson (77' St. Jago).

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›