Driessen: ''Schreuder zorgde voor een werkbare relatie met Ziyech''

0
Driessen: ''Schreuder zorgde voor een werkbare relatie met Ziyech''

Volgens Valentijn Driessen zijn de afgelopen jaren van Hakim Ziyech bij Ajax te bestempelen als een 'modelhuwelijk'. De sportjournalist van De Telegraaf stelt dat de relatie tussen de smaakmaker en trainer Erik ten Hag nooit optimaal was, maar dat de prestaties er niet onder leden.

"Clubliefde bestaat nauwelijks meer in deze tijd, maar de liefde tussen Ajax en Ziyech zal altijd wederzijds blijven. Het moment breekt aan waar vele Ajax-fans voor hebben gevreesd: Ziyechs vertrek", schrijft Driessen in zijn column. "Achter de schermen zorgde assistent-trainer en Ziyechs vertrouwensman Alfred Schreuder voor een werkbare relatie."

Ten Hag volgde uiteindelijk de koers van Schreuder. "Tijdig zag Ten Hag het licht, liet zijn drang varen om Ziyech in een keurslijf te drukken en kreeg daarvoor onbeperkt toegang tot Ziyechs geweldige kwaliteiten. Hoewel hij weigerde concessies te doen aan zijn spel, toonde Ziyech volle betrokkenheid bij zijn team en manifesteerde zich met zijn onverstoorbaarheid steeds meer als leider van Ajax", luidt het vervolg.

Ziyech lag aanvankelijk ook niet lekker bij een deel van de Ajax-aanhang. "Natuurlijk waren er aanvaringen met fans, die niet beseften dat hij een Ajax-voetballer pur sang was en zich afreageerden op de verongelijkte maniertjes en fouten van de eigenzinnige Ziyech in plaats van zijn genialiteit te omarmen. Uiteindelijk is er sprake geweest van een modelhuwelijk", aldus Driessen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›