Levchenko berispt PSV en Ajax: ''Dreigt een gekkenhuis te worden'' 'Ajax sluit niet uit uit Eredivisie te stappen bij competitiehervatting' 'Ajax kan miljoenenbedrag aan televisiegelden mislopen bij besluit FOX' UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien 'FOX Sports dreigt tv-gelden niet te betalen aan eredivisieclubs'

Ten Hag: ''Hij maakt nu een stormachtige ontwikkeling door''

0
Ten Hag: ''Hij maakt nu een stormachtige ontwikkeling door''

Sergiño Dest is dit seizoen één van de revelaties bij Ajax en de vleugelverdediger staat zelfs hoog op het verlanglijstje van Bayern München. Erik ten Hag is vol lof over de rechtsback, die op dit moment de voorkeur krijgt boven Noussair Mazraoui. 

"Voor iemand die in de Ajax-opleiding lang niet werd aangemerkt als groot talent, maakt hij nu een stormachtige ontwikkeling door", legt de oefenmeester uit in gesprek met Voetbal International. "Ik zag hem voor het eerst spelen bij Onder-19. Ik zag een jongen vol bravoure die heel makkelijk voetbalt en totaal niet bang was. Hij durft naar voren te voetballen", constateert Ten Hag. 

"Tijdens trainingen viel hij op, ook toen we hem naar Jong Ajax haalden", blikt hij terug. "Met Michael Reiziger is hij aan de slag gegaan met zijn positionering, een essentieel onderdeel voor een verdediger. Ik kan me nog een uitwedstrijd tegen FC Twente herinneren, waarin alles wat we willen zien in een moderne back naar voren kwam. Jong Ajax won met 2-5, Dest speelde heel erg goed en scoorde ook."

"Dat hij nu zo’n snelle en mooie ontwikkeling doormaakt, is voor mij geen verrassing. Ik zie hem dagelijks trainen. Sergiño heeft tempohardheid", vervolgt hij enthousiast. "Hij kan een enorm tempo ontwikkelen waar zijn technische vaardigheden niet onder lijden. Hij kan in zo’n hoog tempo veel meters overbruggen en heeft ook nog eens een goede eindpass", constateert Ten Hag. 

‘Sergiño is goed in de kleine ruimte en in grote ruimte. Verdedigend moet het nog beter. Omdat hij zo ongelooflijk snel is, kan hij verdedigend veel goed maken en corrigeren", beseft hij. "Hij maakt het zichzelf makkelijker als hij positioneel goed staat. Daar zijn we nog steeds mee bezig. Sergiño moet zó staan dat hij niet wordt verrast in de omschakeling", besluit Ten Hag. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›