Levchenko berispt PSV en Ajax: ''Dreigt een gekkenhuis te worden'' 'Ajax sluit niet uit uit Eredivisie te stappen bij competitiehervatting' 'Ajax kan miljoenenbedrag aan televisiegelden mislopen bij besluit FOX' UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien 'FOX Sports dreigt tv-gelden niet te betalen aan eredivisieclubs'

Reiziger deelt compliment uit: ''Hij mag trots zijn op zichzelf''

0
Reiziger deelt compliment uit: ''Hij mag trots zijn op zichzelf''

Sergiño Dest is dit seizoen één van de revelaties bij Ajax en de vleugelverdediger staat zelfs hoog op het verlanglijstje van Bayern München. Michael Reiziger is vol lof over de rechtsback, die op dit moment de voorkeur krijgt boven Noussair Mazraoui. 

"Sergiño heeft maar een half jaartje bij mij in Jong gespeeld", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Hij bewijst keer op keer snel een hoger niveau aan te kunnen. Hij moet dagelijks blijven werken aan de dingen die hij al goed kan, daarnaast moet het verdedigende aspect steeds beter."

"Daar ben ik veel met hem mee bezig geweest", vervolgt Reiziger. "Hoe positioneer je je zo dat je direct kort kunt komen op een tegenstander, hoe positioneer je je in de ruimte? Dat zijn bij Ajax heel essentiële zaken. Je speelt bijna altijd met veel ruimte in je rug. Dan heb je de neiging achteruit te lopen."

"Wij willen juist dat dit niet te snel gebeurt en dat we naar voren druk kunnen houden op de bal", legt hij uit. "Dat betekent dat je situaties goed moet leren herkennen en goed moet leren inschatten wat je moet doen. Sergiño pakt dat goed op. Of ik trots op hem ben? We hebben best wel wat werk aan hem gehad, maar uiteindelijk heeft hij het helemaal zelf gedaan. Hij mag vooral trots zijn op zichzelf", besluit Reiziger. 
 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›