Levchenko berispt PSV en Ajax: ''Dreigt een gekkenhuis te worden'' 'Ajax sluit niet uit uit Eredivisie te stappen bij competitiehervatting' 'Ajax kan miljoenenbedrag aan televisiegelden mislopen bij besluit FOX' UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien 'FOX Sports dreigt tv-gelden niet te betalen aan eredivisieclubs'

Bosz: ''Waanzinnig wat ik meemaakte met het Ajax-publiek''

0
Bosz: ''Waanzinnig wat ik meemaakte met het Ajax-publiek''

Ajax begint vanavond aan een nieuw avontuur in de Europa League. De laatste keer dat de Amsterdammers actie waren in het tweede Europese toernooi bereikte de club de finale, waarin Manchester United te sterk was.

Peter Bosz, destijds trainer van Ajax, genoot van die Europese campagne en met name de thuisduels. "Waanzinnig wat ik meemaakte met het publiek in Amsterdam", zegt Bosz tegenover VTBL. "Dat was helemaal gek. In de thuiswedstrijd tegen Schalke en met name tegen Lyon... Dat was bizar. De sfeer die in het stadion hing; dat is de reden waarom je als kleine jongen voetbal wilt gaan spelen."

Bosz kan zich de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 nog goed voor de geest halen. Hij stuurde in de verlenging zijn ploeg naar voren. "Ik weet nog dat ik die gasten bij elkaar heb gehaald. Om nog één keer, echt overtuigend te zeggen van: hey, één goal jongens! We hebben zo'n campagne achter de rug met elkaar, dan gaan we verdomme toch niet op deze manier eruit!."

"Ik probeer altijd in de hoofden van mijn spelers te komen", legt Bosz uit. "Om niet terug te gaan lopen als je voorstaat, zoals Schalke deed in die verlenging. Want dan kan de bal altijd een keer verkeerd vallen. Ik denk: waarom sta je voor? Waarschijnlijk omdat je iets goed gedaan hebt. Ga dan daarmee door!."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›