'Slechtst denkbare' loting Ajax: ''Beroerder kun je het niet treffen''

0
'Slechtst denkbare' loting Ajax: ''Beroerder kun je het niet treffen''

Ajax is gewaarschuwd voor Getafe, de tegenstander van vanavond in de Europa League. Columnist Menno Pot vindt dat een goede zaak, nadat Ajax in het verleden verloor van onder meer Lausanne Sports, Club Brugge, Slavia Praag, FC Kopen­hagen, Rapid Wien en Steaua Boekarest.

"Wat dat betreft ben ik blij met de toon waarop de laatste tijd over Getafe wordt gepraat", schrijft Pot in Het Parool. "Het leek de slechtst denkbare loting: harde, provocerende afbraakploeg, inmiddels ­nummer drie in Spanje. Beter dan Valencia, linker dan Real Madrid, hechter dan Barça, maar een minder magische klank. Beroerder kun je het niet treffen."

Pot weet dat Ajax gewaarschuwd is. "Inmiddels hebben we onszelf ervan overtuigd dat Ajax een tocht door de hel staat te wachten. Drie Uruguayanen, dan weet je het wel: elke minuut een overtreding, rondvliegende botsplinters. En daarna: manhaftig uit je loopgraaf klauteren en over het open veld de mitrailleur­nesten van Getafe tegemoet", aldus de columnist, die besluit met een kwikslag.

"De vrees zit inmiddels zo diep dat een tot op het bot gemotiveerd Ajax mét Ziyech en Blind best weleens beter voor de dag kan komen dan we denken. Nu zegt u: leuk staaltje positief denken, Pot. Dat doe je alleen maar omdat je ’m knijpt. Daar hebt u dan weer gelijk in."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›