Levchenko berispt PSV en Ajax: ''Dreigt een gekkenhuis te worden'' 'Ajax sluit niet uit uit Eredivisie te stappen bij competitiehervatting' 'Ajax kan miljoenenbedrag aan televisiegelden mislopen bij besluit FOX' UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien 'FOX Sports dreigt tv-gelden niet te betalen aan eredivisieclubs'

Getafe maakt strijdplan bekend: ''Willen niet dat het spel stilligt''

0
Getafe maakt strijdplan bekend: ''Willen niet dat het spel stilligt''

Getafe heeft een deel van haar strijdplan tegen Ajax prijsgegeven. Aanvaller Jaime Mata zegt dat de Spanjaarden met name Daley Blind vanavond willen vastzetten, zodat hij zich niet kan bemoeien met de opbouw. 

"Tegen een team als Ajax dat graag de bal heeft, is het essentieel dat de centrale verdedigers ze slecht voelen, vooral Daley Blind", maakt El País op uit de mond van Mata. "Als ze in de wedstrijd groeien, voelen ze zich comfortabel. En hoe comfortabeler ze zijn, hoe beter ze zullen spelen en hoe slechter het ons uitkomt." 

Hij weet waar de kracht van Ajax ligt. "Ajax heeft de bal nodig", luidt het vervolg. "In hun competitie zijn ze gewend om wedstrijden te domineren. Dat kunnen wij in ons voordeel gebruiken. Als ze niet lekker de bal kunnen rondspelen, worden ze ongemakkelijk."

Getafe en Ajax speelden vorige week slechts 42 zuivere minuten. De kritiek legt Mata naast zich neer. "We willen niet dat het spel stilligt. Dit staat haaks op wat er over ons wordt gezegd, want we worden er vaak van beschuldigd dat onze wedstrijden weinig zuivere speeltijd hebben. Het is precies het tegenovergestelde", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›