Levchenko berispt PSV en Ajax: ''Dreigt een gekkenhuis te worden'' 'Ajax sluit niet uit uit Eredivisie te stappen bij competitiehervatting' 'Ajax kan miljoenenbedrag aan televisiegelden mislopen bij besluit FOX' UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien 'FOX Sports dreigt tv-gelden niet te betalen aan eredivisieclubs'

Kritiek op Babel: ''Probleem is dat we hem iedere week zien spelen''

0
Kritiek op Babel: ''Probleem is dat we hem iedere week zien spelen''

Ryan Babel keerde deze winter terug bij Ajax, maar valt tot nu toe meer dan alleen tegen. Volgens Marco van Basten is de geroutineerde aanvaller heel slecht bezig. Al ligt het niet alleen aan Babel, maar ook aan Dusan Tadic en Danilo Pereira.

"Als je de voorhoede van Ajax met Tadic, Babel en Danilo ziet, dan is het heel weinig wat ze gebracht hebben. Dat zijn je aanvallers die wat moeten forceren. Het had geen enkel effect", zegt Van Basten bij FOX Sports.

"Het is een routinier. Je zou denken dat hij een aanspeelpunt is, maar alles vloog van z'n voeten en hij leed alleen maar balverlies", vervolgt Van Basten, die wel verbaast is. "Wat moet je dan nog gaan doen? Of het me verbaast? Ja, want de laatste paar keer bij het Nederlands elftal vond ik hem nog wel goed. Dat is toch een tijd geleden, denk ik. 

Kenneth Perez is het niet helemaal eens met de woorden van Van Basten. "Ik vind dat hij bij het Nederlands elftal boven verwachting presteert. Daardoor blijft hij daar ook. Het probleem is dat wij hem iedere week zien spelen. Zijn aannames zijn niet anders dan vijftien jaar geleden. Ik vind het jammer dat hij daarin niet beter is geworden. In de kleine ruimte heb je een goede aanname nodig. Dat vind ik wel een minpunt, maar hij kan wel voetballen. Hij zit echt in een mindere fase."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›