Overmars: ''De UEFA heeft ook baat bij die honderden miljoenen'' KNVB volgt na Europese kritiek: ''Streven ernaar om het dan af te ronden'' KNVB heeft nieuws: seizoen mogelijk uitgespeeld in de zomermaanden 'Ajax wil met Huntelaar door': 'Dan zal hij flink moeten inleveren' ''Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden''

KNVB geeft opheldering over coronavirus in Nederland

0
KNVB geeft opheldering over coronavirus in Nederland

De KNVB kan nog niet zeggen of het opduiken van het coronavirus in Nederland gevolgen heeft voor de doorgang van de wedstrijden in de Eredivisie. De voetbalbond laat weten 'de instanties te volgen'.

In Tilburg werd donderdag het eerste coronavirus in Nederland ontdekt, uitgerekend de stad waar vanavond de 25ste speelronde van de Eredivisie van start gaat met Willem II en FC Groningen. Die wedstrijd gaat vooralsnog gewoon door. 

"Nu het coronavirus ook in Nederland is geconstateerd, krijgt de KNVB veelvuldig de vraag of dit gevolgen heeft voor de wedstrijden in het betaald- en amateurvoetbal. De KNVB staat in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn", schrijft de bond op haar digitale thuis.

Vooralsnog is er dus nog niets aan de hand. "We houden alle berichten nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook het voetbal raken, dan laten wij dat zo spoedig mogelijk weten", aldus de KNVB.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›