Overmars: ''De UEFA heeft ook baat bij die honderden miljoenen'' KNVB volgt na Europese kritiek: ''Streven ernaar om het dan af te ronden'' KNVB heeft nieuws: seizoen mogelijk uitgespeeld in de zomermaanden 'Ajax wil met Huntelaar door': 'Dan zal hij flink moeten inleveren' ''Ajax kan in zijn eentje de Eerste Divisie wel overeind houden''

Babel: ''Ik heb deze fase vaker meegemaakt in mijn carrière''

0
Babel: ''Ik heb deze fase vaker meegemaakt in mijn carrière''

Ryan Babel zag gisteren dat zijn ploeg te kort kwam tegen het Spaanse Getafe. Niet alleen het elftal kwam te kort, maar hij zelf valt de laatste weken ook al tegen sinds zijn terugkeer bij Ajax.

"Natuurlijk mogen mensen veel van mij verwachten. Maar ook ik kan veel meer laten zien als een team beter draait. Ik heb niet de kwaliteiten om een heel slecht draaiend team in mijn eentje te betoveren. Zeker niet in deze fase van mijn carrière, maar ik heb deze fase vaker meegemaakt in mijn carrière", zegt Babel in gesprek met De Telegraaf.

Waar Babel zich liet gaan in de eerste wedstrijd was dat vooral op de scheidsrechter gedoeld, zegt de aanvaller. "Er werd veel geschreven dat we ons lieten provoceren door Getafe, maar dat was niet zozeer de issue. We waren meer geïrriteerd over de scheidsrechter. We wisten dat de tegenstander op deze manier zou spelen, dat hadden we geanalyseerd. Maar de scheidsrechter liet zich toch steeds foppen. De scheidsrechter van gisteren vond ik prima, die liet het gewoon doorgaan en dan stonden de spelers van Getafe ook weer gewoon op."

"Gisteren hield ik me afzijdig, hoewel ik echt wel weer frustraties voelde. Vorige week probeerde ik de scheidsrechter nadrukkelijk onder druk te zetten door bij ieder opstootje betrokken te zijn. Misschien hadden we dat meer gezamenlijk moeten doen", besluit de geroutineerde aanvaller van de Amsterdammers.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›