Levchenko berispt PSV en Ajax: ''Dreigt een gekkenhuis te worden'' 'Ajax sluit niet uit uit Eredivisie te stappen bij competitiehervatting' 'Ajax kan miljoenenbedrag aan televisiegelden mislopen bij besluit FOX' UEFA dreigt KNVB en Nederlandse clubs met uitsluiting Europese toernooien 'FOX Sports dreigt tv-gelden niet te betalen aan eredivisieclubs'

Spaanse media verbaasd: ''Het had veel weg van hooliganisme''

0
Spaanse media verbaasd: ''Het had veel weg van hooliganisme''

Het Spaanse Marca vond het een wonder dat Ajax met 2-1 wist te winnen van het Getafe van José Bordalás. Ook El Mundo Deportivo en ABC waren verbaasd over krachtsverhoudingen in het duel met de Amsterdammers.

"De Amsterdammers wonnen met meer dan geluk dan wijsheid, want Getafe raakte drie keer het aluminium. Alsof het een klassieker met maximale rivaliteit was, zo geladen waren de spelers op het veld, de trainers op de bank en de toeschouwers op de tribune. Ajax gebruikte al zijn wapens om een comeback af te dwingen en iedereen, van publiek tot Donny van de Beek, zette druk op de scheidsrechter om de tijd te stoppen."

El Mundo Deportivo is verbaast over de agressie bij zowel spelers als de supporters van Ajax. "In de Johan Cruijff Arena belandde Getafe in een oorlog, zoveel werd duidelijk toen de bal begon te rollen. De spelers van Ajax, extra gemotiveerd na de eerste wedstrijd waarin ze klaagden over het anti-voetbal van Getafe, begonnen in de hoogste versnelling. En wat te denken van de supporters? De manier waarop die zich gedroegen, had veel weg van hooliganisme. De snelle openingstreffer van Jaime Mata maakte Ajax nog bozer en dan vooral Donny van de Beek, die af en toe gestoord was.'

"Getafe maakt Europa bang. Ajax eindigt wanhopig in de armen van het Bordalás-elftal, dat bij de beste zestien clubs van de Europa League hoort. Bordalás is gebombardeerd tot één van de grote boeven van Europa, maar hij verdient complimenten, ook al heeft Frenkie de Jong geen zin om naar wedstrijden van Getafe te kijken. Ajax, met een gezwollen ader in de nek van ergernis, droop gebroken af", schrijft het medium ABC.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›