Ophef na interview Overmars in Telegraaf: ''NOS was verbolgen'' 'KNVB zet vol in op doorspelen: Ajax half juni alweer in actie' 'KNVB luistert niet naar Ajax en stelt beslissing over competities uit' ''Wat Ajax voorstelt is lachwekkend, dan maak je jezelf belachelijk'' 'Beslissing over toekomst Eredivisie mogelijk pas in mei'

Problemen door coronavirus: ''Of clubs omvallen durf ik niet te zeggen''

0
Problemen door coronavirus: ''Of clubs omvallen durf ik niet te zeggen''

De KNVB heeft contact met clubs die financiële problemen hebben door het coronavirus. Dat heeft voorzitter Just Spee laten weten bij NOS Studio Sport.

''Dat er clubs in de problemen komen lijkt mij duidelijk'', erkent Spee. De clubs verdienen op dit moment niet veel geld, maar de kosten blijven hoog. Daardoor komen sommige ploegen in een moeilijke fase. ''Of clubs ook omvallen durf ik niet te zeggen, want dat zijn we aan het inventariseren. Dit is zo'n nieuwe crisis.''

Deze week werd bekend dat het Europees Kampioenschap verplaatst is naar volgend jaar. Dat heeft mogelijk ook gevolgen voor de wedstrijden die het Nederlands elftal speelt. De Johan Cruijff Arena zou drie keer de thuisbasis zijn voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman, maar volgend seizoen staat er al iets anders op de planning in het stadion. 

''Dus zomaar even verplaatsten naar volgend jaar zit er niet in. Wat je wel merkt is dat iedereen gemotiveerd is om het voor elkaar te krijgen. We spraken met de UEFA en daar is gezegd dat de prioriteit ligt bij de competities. Dat vinden de fans en de voetballers het belangrijkste'', besluit Spee. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!