''Vijftien miljoen aftikken voor Appie's noodlot, wat zou het?'' Derksen: ''Uit die actie sprak: krijgen jullie allemaal maar corona'' FIFA niets te zeggen over Ziyech: ''Chelsea zegt: 1 juli ben je hier'' BREAKING | Ajax zegt aflopend contract Nouri formeel op Veltman weer fit: ''Alleen Neres en Mazraoui blijft afwachten''

Statistieken: Onana ligt voor op schema op voormalig Ajax-goalie

0
Statistieken: Onana ligt voor op schema op voormalig Ajax-goalie

André Onana is al vier seizoenen de vaste doelman van Ajax. De Kameroense goalie is altijd nog maar 23 jaar en denkt aan een mogelijke transfer in de zomer. VoetbalStatsNL vergeleek de prestaties met die van Edwin van der Sar.

In eerste instantie heeft Onana minder tijd nodig gehad om eerste doelman te worden. Toen Onana 20 jaar werd, kreeg hij de voorkeur boven Diederik Boer en die plek raakte hij nooit meer kwijt. In zijn eerste seizoen hield Onana maar liefst 21 maal zijn doel schoon. Gemiddeld heeft Onana een reddingspercentage van 74,8%.

Als we kijken naar de carrière van Van der Sar, zien we dat hij pas in zijn derde seizoen bij Ajax eerste doelman werd. Hij was toen 'al' 23 jaar. In vier seizoenen kreeg de huidige directeur van de Amsterdammers slechts de helft van de speeltijd als Onana. In vier seizoenen hield Van der Sar wel 35 keer de nul.

Meer vergelijkingen tussen beide doelman? Klik op deze link!

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!