''Vijftien miljoen aftikken voor Appie's noodlot, wat zou het?'' Derksen: ''Uit die actie sprak: krijgen jullie allemaal maar corona'' FIFA niets te zeggen over Ziyech: ''Chelsea zegt: 1 juli ben je hier'' BREAKING | Ajax zegt aflopend contract Nouri formeel op Veltman weer fit: ''Alleen Neres en Mazraoui blijft afwachten''

Vandaag spoedberaad over Eredivisie: ''Liggen tal van scenario's open''

0
Vandaag spoedberaad over Eredivisie: ''Liggen tal van scenario's open''

De betaald voetbalclubs, de KNVB, de Eredivisie CV en spelersorganisaties beleggen vandaag een spoedvergadering over de verscherpte maatregelen die het kabinet gisterenavond presenteerde omtrent het coronavirus.

Tot 1 juni zijn (sport)evenementen verboden, waardoor het nog maar de vraag is wat er met de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gebeurt. "Iedereen wist inmiddels dat dit een reële mogelijkheid was, uiteraard, maar de algemene verwachting was dat de overheid eerst de ontwikkelingen van komende week zou afwachten", zegt Mattijs Manders, directeur van Eredivisie CV in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Wat dat betreft kwam het moment van dit besluit – zeker ook gezien de lange periode die het omvat – wel een beetje onverwacht. Maar uiteraard respecteren we de keuze. Het spreekt voor zich dat het voetbal ondergeschikt is aan het maatschappelijk belang, zeker als het mensenlevens betreft. Geen twijfel over mogelijk", vervolgt hij.

Een abrupt einde van de competities lijkt zeer reëel en vrijwel onontkoombaar. "Er liggen tal van scenario’s open. Inhoudelijk is het echt te vroeg om daar al iets over te zeggen. Er is veel collegialiteit en onderling begrip, maar we moeten eerst nog wel op één lijn zien te komen over de beste oplossing. Een ideaal scenario bestaat niet in deze. Daar zal iedereen zich bewust van moeten zijn", aldus Manders.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!