Ophef na interview Overmars in Telegraaf: ''NOS was verbolgen'' 'KNVB zet vol in op doorspelen: Ajax half juni alweer in actie' 'KNVB luistert niet naar Ajax en stelt beslissing over competities uit' ''Wat Ajax voorstelt is lachwekkend, dan maak je jezelf belachelijk'' 'Beslissing over toekomst Eredivisie mogelijk pas in mei'

Vermeulen: ''Eindstand van vorig seizoen nemen kan oplossing zijn''

0
Vermeulen: ''Eindstand van vorig seizoen nemen kan oplossing zijn''

Arno Vermeulen verwacht niet dat er dit seizoen nog gevoetbald wordt in Nederland, nadat gisteren bekend werd dat alle evenementen tot 1 juni verboden zijn. Op de vraag wat er met de eindstand moet gebeuren, heeft ook de NOS-commentator echter geen antwoord.

"Het seizoen is afgelopen, tenzij er nog een uitzondering voor het voetbal wordt gemaakt", stelt Vermeulen op het digitale thuis van zijn werkgever. "Op basis van de huidige stand, met nog negen speelronden te gaan, kun je nu geen kampioen aanwijzen, vind ik. Een oplossing kan zijn om de eindstand van vorig seizoen te nemen."

Ajax is de huidige koploper, maar voert de ranglijst enkel aan op doelsaldo. Ook nummer twee AZ heeft 56 punten. "Dat ligt moreel gevoelig ten opzichte van AZ, dat dit seizoen nota bene twee keer van Ajax won", vervolgt hij.

Volgens Vermeulen is het schrappen van de huidige competitie de meest eerlijke oplossing. "De KNVB heeft een verschrikkelijk dilemma. Er is op dit gebied geen jurisprudentie, dus wat is de beste oplossing?", aldus Vermeulen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!