Ophef na interview Overmars in Telegraaf: ''NOS was verbolgen'' 'KNVB zet vol in op doorspelen: Ajax half juni alweer in actie' 'KNVB luistert niet naar Ajax en stelt beslissing over competities uit' ''Wat Ajax voorstelt is lachwekkend, dan maak je jezelf belachelijk'' 'Beslissing over toekomst Eredivisie mogelijk pas in mei'

Van der Hart: ''Verbaas me echt over de berichten in Nederland''

0
Van der Hart: ''Verbaas me echt over de berichten in Nederland''

Mickey van der Hart staat tegenwoordig onder contract bij Lech Poznan, maar vanwege het coronavirus komt ook de voormalig Ajax-doelman voorlopig niet in actie. De 25-jarige Nederlander zit zelfs al een week alleen in zijn appartement in Polen. 

"Een ploeggenoot van ons had koorts. Toen heeft de club gezegd: iedereen blijft een week binnen", legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij bleek uiteindelijk geen corona te hebben, maar we namen het zekere voor het onzekere. Er is officieel geen lockdown, maar mensen hier nemen het uiterst serieus."

"Ik verbaas me ook echt over de berichten in Nederland. Dat men massaal naar het strand of de bossen gaat. Hier in Polen gaat het toch allemaal anders", vervolgt hij. "Als ik nu bijvoorbeeld terug zou gaan naar Nederland, kan dat. Maar dan moet ik bij terugkomst in Polen verplicht twee weken in quarantaine. Dus dat ga ik niet doen", aldus Van der Hart, die er wel in slaagt om zich te vermaken. 

"Met een paar vrienden hebben we ons account op een pokersite weer geactiveerd. Jarenlang heb ik de Playstation links laten liggen, maar ook die heb ik maar weer van stal gehaald", verklapt hij. "Het enige vervelende is dat ik hier dus helemaal alleen zit. Ik heb in een week niemand gezien, behalve de vrouw die mijn ontbijt komt brengen. Maar je hoort het al: ik zit dus in een luxe situatie."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›