''Vijftien miljoen aftikken voor Appie's noodlot, wat zou het?'' Derksen: ''Uit die actie sprak: krijgen jullie allemaal maar corona'' FIFA niets te zeggen over Ziyech: ''Chelsea zegt: 1 juli ben je hier'' BREAKING | Ajax zegt aflopend contract Nouri formeel op Veltman weer fit: ''Alleen Neres en Mazraoui blijft afwachten''

Kreek: ''Soms is Swart daardoor wat minder realistisch''

0
Kreek: ''Soms is Swart daardoor wat minder realistisch''

Sjaak Swart is voor altijd Mister Ajax, de 81-jarige Ajacied vertrok nooit bij Ajax en is nog steeds dagelijks op De Toekomst. Michel Kreek kent hem als geen ander en ziet hem dagelijks.

"Hij is een en al Ajax wat zijn leven beheerst", zegt Kreek in ELF Voetbal. "Hij ademt Ajax. Soms is hij daardoor minder realistisch in zijn meningen. Zijn fanatisme kent geen gelijkenis. Hoe hij de clubkleuren verdedigt is ongekend. We weten allemaal dat hij soms emotioneel reageert. Maar het komt uit een goed hart."

In 1989 leerde Kreek Mister Ajax al kennen. "Dat was nog in De Meer, waar Ajax altijd in het spelershome was. Dan kwam hij de Toto rondbrengen. Kon je met hem spelen", vervolgt Kreek, die Swart nu in de Koning TOTO-reclame. "Grappig dat hij nu in de reclame speelt, Koning Toto was hij toen al."

Kreek weet hoe hij Swart moet omschrijven. "Sjaak wil nou eenmaal heel graag winnen en het is nooit goed genoeg. Winnen we met 6-0, dan had het 7-0 moeten zijn. Hij is nooit tevreden", gaat Kreek verder. "Volgens mij heeft nooit een wedstrijd gemist. Als hij niet kon spelen, stond hij er wel als trainer. Sjaak leeft nog steeds als een topsporter", sluit Kreek af.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!