''Vijftien miljoen aftikken voor Appie's noodlot, wat zou het?'' Derksen: ''Uit die actie sprak: krijgen jullie allemaal maar corona'' FIFA niets te zeggen over Ziyech: ''Chelsea zegt: 1 juli ben je hier'' BREAKING | Ajax zegt aflopend contract Nouri formeel op Veltman weer fit: ''Alleen Neres en Mazraoui blijft afwachten''

''Ik wacht op de dag dat Sjaak rood krijgt van de scheidsrechter''

0
''Ik wacht op de dag dat Sjaak rood krijgt van de scheidsrechter''

Simon Tahamata speelde jarenlang bij Ajax en heeft veel bewondering voor Mister Ajax, Sjaak Swart. De voormalig prof ziet Swart wekelijks op sportcomplex De Toekomst.

"Op zaterdagmiddag staat hij altijd op het balkon naar Ajax onder 17 en onder 19 te kijken en je wilt niet weten wat hij allemaal naar de scheidsrechter roept", zegt Tahamata in ELF Voetbal. "Ook dat is typisch Sjaak. Ik zeg altijd tegen hem dat ik wacht op een rode kaart voor hem. Dat ze hem van De Toekomst sturen. 'Ben je gek', zegt tie dan."

Tahamata weet goed dat Swart een hekel heeft aan verliezen. "Sjaak heeft een gruwelijke hekel aan verliezen. Nog altijd. Als we met Lucky Ajax achter staan, gaat hij enorm tekeer. Dan kun je je maar beter gedeisd houden. Met Sjaak discussiëren heeft sowieso geen zin. Dat win je nooit. Een keer was ik er helemaal klaar mee, ben ik naar huis gegaan, maar er zijn jongens die in het midden gaan staan als Sjaak een foute bal geeft, uit respect voor hem."

Swart won onder meer drie keer de Europa Cup I, eenmaal de wereldbeker, acht keer de Eredivisie en vijf keer de KNVB Beker. "Hoe goed was hij?", vraagt Tahamata zich af. "Hij was de beste, nee hij is de beste. Laatst vroeg hij aan mij naar de top drie rechtsbuitens. Ik had geen antwoord, dus toen zei hij: 'Ik wel. Garrincha op één, Sir Stanley Matthews op twee en Swart op drie. En dan mijlenver de Kerkhofjes, dat is typisch Sjaak", besluit Tahamata.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!