'Verkochte Ziyech dankzij herenakkoord mogelijk langer bij Ajax'

0
'Verkochte Ziyech dankzij herenakkoord mogelijk langer bij Ajax'

Ajax kan mogelijk toch langer beschikken over Hakim Ziyech, die al verkocht is aan Chelsea. De competities liggen namelijk stil, waardoor er wellicht in juli gespeeld moet worden.

Ziyech ligt officieel tot 30 juni vast bij Ajax, maar volgens de Nederlandse spelersvakbonden kan de wereldvoetbalbond FIFA daarin een faciliterende rol spelen. "Wat wél zou kunnen, is een herenakkoord", zegt Ko Andriessen, directeur van ProProf in gesprek met Voetbal International.

"Zo gaat het ook vaak als een speler in de zomer wordt verkocht. Die traint dan in juni al mee met zijn nieuwe club, terwijl hij nog tot 1 juli bij zijn oude club onder contract staat", aldus Andriessen, die een voorbeeld geeft.

"Ziyech zou in de normale situatie in juni de voorbereiding niet beginnen bij Ajax maar bij Chelsea, terwijl zijn contract daar pas in juli ingaat", weet hij. "Op die manier zou je het ook een keer kunnen omdraaien. Niet wat eerder weg, maar iets langer blijven. Het is niet verboden creatief te zijn. Dit kan echter alleen als clubs en spelers dat samen afspreken. De FIFA kan dat nooit bindend opleggen."

Volgens Louis Everard van spelersvakbond VVCS zitten er eveneens haken en ogen aan zo'n regeling. "De FIFA zal dit moeilijk kunnen verplichten, maar kan via een tijdelijke aanpassing in de regelgeving wel faciliteren dat de mogelijkheid er komt. Het initiatief zal van de FIFA moeten komen. Je kan dit niet per land gaan regelen, want dan wordt het een chaos", aldus Everard.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›