''Mensen met een Ajax-bril zullen roepen dat Ajax kampioen moet zijn''

0
''Mensen met een Ajax-bril zullen roepen dat Ajax kampioen moet zijn''

Het vervolg van de Eredivisie houdt voetbalsupporters flink bezig. Ook Peter Oudshoorn, die jarenlang seizoenkaarthouder was bij Ajax. De 39-jarige fan uit Weesp verwacht niet dat er nog gespeeld gaat worden in de Eredivisie.

"Maar het is afwachten wat ze met de stand gaan doen", zegt hij in gesprek met Trouw. "Ik heb nu gehoord dat ze misschien de eindstand van vorig seizoen gaan aanhouden. Iedereen heeft zijn eigen belang, zijn eigen ideaal. Mensen met een Ajax-bril zullen roepen dat Ajax kampioen moet zijn. Voor ons zou dat het mooiste zijn, omdat je dan volgend seizoen weer Champions League speelt."

Oudshoorn zou een titel dubbel vinden. "Het zou toch ook wel raar voelen. We weten allemaal wat mensen van Ajax vinden, als ze niet voor Ajax zijn. Die vallen natuurlijk met z'n allen over ons heen als wij de titel, zeg maar, in de schoot geworpen krijgen. Maar ja, dat is dan maar zo", aldus de Ajax-supporter.

AZ-supporter René Stoop zou het mooi vinden als zijn ploeg de voorronde van de Champions League in zou gaan. "Natuurlijk was het mooier geweest, als wij kampioen waren geworden. Ik vind ook dat de KNVB moet kijken naar het onderling resultaat en niet naar het doelsaldo. Wij hebben dit seizoen twee keer gewonnen van Ajax. Dat lijkt mij belangrijker dan het hele doelsaldo-gebeuren waar Ajax nu zijn handen mee dichtknijpt", reageert Stoop.

"Ik ben wel bang dat Ajax bevoordeeld zal worden", vervolgt de 56-jarige fan. "Je hoort vaak dat de KNVB Ajax vaak de helpende hand toesteekt. Laatst moesten wedstrijden worden uitgesteld, omdat dat Ajax goed uitkwam in de Champions League. Dat valt wel op en is geen toeval."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›