''Ik kon naar Bayern en Juventus, maar Ajax vroeg te veel''

0
''Ik kon naar Bayern en Juventus, maar Ajax vroeg te veel''

Nuri Emre Aksit speelt dit seizoen op huurbasis voor Fortuna Sittard, maar het had ook heel anders kunnen lopen voor de 17-jarige verdediger. Aksit kon ook vertrekken naar de wereldtop van Europa.

"Mijn pass en traptechniek heb ik echt te danken aan Ajax. Vooral de basis van het voetbal", zegt Aksit in gesprek met VTBL. "Ik kon twee jaar geleden naar Bayern München en Juventus wilde mij ook graag hebben. Maar Ajax vroeg te veel opleidingsvergoeding en dat betalen clubs niet zo snel voor een jonge speler."

"De beste speler waar ik tot nu toe mee heb gespeeld is Ian Beelen. Hij is echt niet normaal, een van de meest technische spelers waar ik ooit mee heb samen gespeeld", vervolgt Aksit. "Ian Beelen en ik hadden honger en bestelden een pizza. De trainer kwam die vervolgens bezorgen, dat werd uiteindelijk niet gewaardeerd bij Ajax."

Aksit vertrok uiteindelijk naar Istanbul Basaksehir, maar eerder had Aksit een akkoord met Vitesse en Theo Janssen. "Ik vertelde tijdens die gesprekken met Theo over die pizza bij Ajax. Zijn reactie was dat wanneer ik zoiets bij Vitesse zou flikken ik dan minstens twee pizza's moest bellen. Ook eentje voor hem namelijk, haha!" 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›